Hogyan válasszunk kamerát távoli megfigyeléshez

Minden amit tudnia kell az IP kamerákról és távolról való megfigyelési lehetőségek.

Hogyan válasszunk kamerát távoli megfigyeléshez

IP kamera - távoli megfigyléshez

Az IP kamera az Ön routerén keresztül csatlakozik az internetre és a kamera képét így bárhonnan figyelheti a mobiltelefonján, tabletjén vagy számítógépén. Az összes IP kameránkat  Android és iOS alkalmazással együtt értékesítjük, amelyek segítségével a kamerát könnyen irányíthatja és figyelheti annak képét.

Az alkalmazások támogatják az ún. push értesítéseket, amelyek mozgásérzékeléskor érkeznek. Az eredmény az, hogy a kamera mihelyst mozgást érzékel, az Ön mobilja jelzi azt.

Ahhoz, hogy az IP kamera kommunikálni tudjon távolról, feltétlen csatlakoztatni kell a modemhez. A következő ábrán megtekintheti a bekötési lehetőségeket.

IP kamera típusok

Kábeles IP kamerák - LAN kábel segítségével szükséges csatlakoztatni a routerhez. Ezek a kamerák igényesebbek a telepítést illetően
WiFi IP kamerák - a legkedveltebb IP kamera. A kamerát nem kell kábellel csatlakoztatni a routerhez, elég a WiFi hálózathoz csatlakoztatni, a telepítése egyszerű.
3G / 4G IP kamerák - speciális IP kamerák, amelyek saját 3G / 4G LTE modullal rendelkeznek. A kamerába így elég SIM kártyát helyezni és nem kell semmilyen routerhez csatlakoztatni. A 3G / 4G kamerák ideálisak olyan helyen való használatra, ahol nincs kábeles internet. Például  üdülőkben, teleken, építkezésen stb.

A legkedveltebb IP kamerák

NVR - több IP kamera képének rögzítése egy helyre

Ahhoz, hogy a biztonsági rendszer igazán hatékony legyen, ajánlott külső rögzítő berendezést használni, egy ún. NVR-t (Network Video Recorder). Az NVR-be merevlemezre ment, amely több TB kapacitású is lehet (1TB = 1000GB). Amennyiben valaki megrongálja vagy tönkreteszi a kamerát, az NVR-nek köszönhetően nem veszíti el a rögzített fekvételeket. Itt megtekintheti az NVR kínálatunkat.

Az NVR másik funkciója, hogy képes egyesíteni több IP kamerát egy alkalmazásba. Minden IP kamera gyártó saját alkalmazást használ a kezelésükhöz. Amennyiben Ön többféle gyártmányú kamerákkal rendelkezik, az alkalmazásokat cserélgetve tudja csak nézni a képüket. Az NVR segítségével azonban egyesítheti az összes kameráját egy helyre, így egy alkalmazáson keresztül használhatja őket.

A legkedveltebb NVR rögzítő berendezések

Sima vagy rejtett kamera?

Minden egyes típusnak megvan az előnye. Ha azt szeretné, hogy a kamera rendszere preventív funkciót is ellásson, akkor ideálisabb választás a hagyományos kamera. Viszont ha az elkövetőt szeretné tettenérni, akkor ez csak rejtett kamerával sikerülhet. A rejtett kamerák lehetnek akár csak kiegészítő biztonsági elem lehet a hagyományos kamerák mellett, például a rejtett kamera a hagyományost veheti, hogy az tettenérje a vandált aki a hagyományos kamerát készül épp tönkretenni.

A legkedveltebb rejtett IP kamerák

Vadkamera vagy IP kamera?

A vadkamerák nagyon hatékony eszközök, főleg olyan helyek bebiztosítására, ahová nincs bevezetve az áram. A vadkamera ugyanis akkumulátoroknak köszönhetően akár 6 hónapig is üzemelhet. A magasabb kategóriájú modellek képesek mozgásérzékelés esetén fényképet készíteni és az MMS-ben elküldeni. Az egyes MMS-ek küldése között nagy késés lehet, ezért lehet egyes esetekben alkalmasabb az IP kamera használata, amely valós idejű megfigyelésre is alkalmas.

A legkedveltebb vadkamerák

Üdülő vagy telek árám nélküli megfigyelése

Amennyiben be van vezetve az internet, használhat sima IP kamerákat, vagy rejtett IP kamerákat, amelyek tudnak rögzíteni, távolról valós időben figyelhetőek és azonnali figyelmeztetést is képesek küldeni a mobiltelefonjára mozgásérzékelés esetén.

Amennyiben nincs bevezetve az internet, használhat  3G / 4G  IP kamerákat vagy rejtett 3G IP kamerákat, amelyek ugyanazt tudják, mint a hagyományos IP kamerk, de a beépített 3G modulnak köszönhetően nincs szükségük az interneteléréshez külső routerre. Az internethez való csatlakozáshoz elég ha a kamerába helyez egy internet csomagos SIM kártyát.
TIPP: Néhány 3G IP kamerát egy objektumban helyettesíthet hagyományos IP kamerákkal, ha azokat egy külső 3G / 4G modemhez csatlakoztatja.

Propojení IP kamer s 3G / 4G modemem

Áram nélküli objektumok megfigyelése

A vadkamera kínálja a legjobb ár-érték arányt, azonban nem mindig elég a vadkamera. Főleg azért, mert a vadkamerával nem lehetséges a valós idejű megfigyelés.

A 4G IP kamera független áramellátással, leggyakrabban napelemekkel és nagy kapacitású akkumulátorokkal kombinálva összehasonlíthatatlanul magasabb komfortú megfigyelést kínál a vadkameráénál, de a telepítési költségei is sokkal magasabbak. Napelemes 3G kamera rendszereket megrendelésre készítünk. Amennyiben érdekli Önt ajánlatunk, jelentkezzen az ügyfélszolgálatunknál.

Secutron Monitor SE-M

Legszélesebb kínálat

Több mint 5 000 termék

​Igény szerinti gyártás

Elképzeléstől kivitelezésig

Diszkrét csomagolás

A webáruház adatai nélkül

Szakma specialistái

Több mint 10 éve a szakmában