Mi legyen a tolvajokkal? Az egyszerű vadkamera segíthet!

Mi legyen a tolvajokkal? Az egyszerű vadkamera segíthet!

Igaz, hogy a vadkamera nem tartja vissza a tolvajokat, de segítt azok elkapásában és a kár értékének visszaigénylésében. Akkor fogják igazán értékelni, ha a vagyon őrzésénél nem lehetnek jelen vagy szeretnék elkapni a tolvajt vagy éppen a szomszédot a tette során.

A modern technológia fejlődésének köszönhetően a mai vadkamerák alkalmasak a vagyon védelmére, és komolyabb gondoskodás nélkül kibírnak hosszú hónapokat üzemelve (abban az esetben, ha állandó tápegységre van csatlakozva például egy napelem segítségével) és magas minőségű képeket tudnak létrehozni rossz körülmények között is. Megbízhatóen elkapják a tolvajokat. Pont ezért használják ezeket az eszközöket átlagemberek, városok, rendőrség vagy állami szervek mint biztonsági elemek. Ezeknek a hasznos berendezéseknek megtalálhatók több fajtái is.

Annak ellenére hogy az eggyes verziók külömböznek, az alap tulajdonságaik ugyanolyanok:

  • észrevétlen, rejtett eszköz, amely mozgásérzékeléskor beindul
  • képeket vagy videókat készítt
  • a felvétel készíttése folyamán észrevétlen
  • kivételesen hosszú üzemidő (hónapok, vagy akár évek)
  • ellenálló és képes hosszútávon is működni barátságtalan körülmények között
  • képes éles felvételt készítteni alasony fényviszonyokkal is (éjszaka, rossz időjárási körülmények, stb.)
  •  a felvételt rögzítti a benne elhelyezett adathordozóra (memóriakártya), vagy továbbítja azt egy távoli célegységre

Hogyan működik és hogyan néz ki a vadkamera?

Leegyszerűsítve ez egy kis álcázott doboz egy kamerával a belsejében. Fel van szerelve továbbá egy mozgásérzékelővel is, amely amint érzékel valamit beindítja a kamerát, vagy esetleg a mikrofont. A vadkamera a beállításaitól függően készíthet egy-egy darab képet, fotósorozatot vagy videót. Mondhatjuk azt is hogy a fotócsapda a teljes ellentetje a biztonsági kameráknak amelyek fel vannak szerelve például GSM riasztóval - ezek gyakran felvannak szerelve szirénával, amely elijeszti a tolvajt.

Milyen képeket készítt a vadkamera?

A fő céljai a fotócsapdának a minőséges felvétel, észrevétlenség (rejtett berendezés - természetesen a felvétel készíttésekor is teljesen észrevétlen, nem ad kis emilyen hangot vagy fényt) és a hihetetlenül hosszú üzemidő. Az eszköz úgy van kialakítva, hogy azt nagyon hosszú időközönként kelljen csak felkeresni és karbantartani. Az energiaellátásról elemek gondoskodnak, vagy van lehetőség napelemet rácsatlakoztatni, így a készülék állandó tápegységről működne. A dobozd fel lehet szerelni sok módon. Lopásgátló megerősített dobozzal vagy napelemekkel a hosszú üzemidő érdekében.

Mennyibe kerül egy tolvajok elleni vadkamera?

Az egyik legnagyobb előnye a vadkameráknak, amelynek köszönhetően ennyire elterjedtek, az az alacsony ár. Minőséges készüléket akár 60 000 forintért is megvásárolhat. Ez egy nagyon hasznos befektetés, mivel megvédi az Ön értékeit vagy segítt a tettesek nyomára bukkanni. 

Kép
Tetszett Önnek ez a cikk?

Kérdések

Ezen az oldalon egyenlőre senki sem írt hozzászólást.

Csak a regisztrált és bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást.

Legszélesebb kínálat

Több mint 5 000 termék

​Igény szerinti gyártás

Elképzeléstől kivitelezésig

Diszkrét csomagolás

A webáruház adatai nélkül

Szakma specialistái

Több mint 10 éve a szakmában